Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.169 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Aantal studentenbedrijven gestegen

Maandag 15 september 2014 - Tara Stokdijk

Erasmus Universiteit heeft een onderzoek gehouden onder tienduizend studenten naar het aantal studentenbedrijven in Nederland. Dit aantal is verdubbeld ten opzichte van 2012.


In 2012 had drie procent van de studenten een eigen bedrijf naast de studie, nu is dit zes procent van de studenten. Directeur van het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) Hendrik Halbe zegt dat studenten niet meer wachten tot na het afstuderen met het uitvoeren van hun ideeŽn. Dat opleidingen studenten tegenwoordig meer in aanraking laten komen met ondernemerschap is volgens Halbe een reden hiervoor. Een derde van de studenten volgt een vak dat te maken heeft met ondernemen.

Het aantal studenten dat zegt nog een eigen bedrijf te willen gaan beginnen is wel gedaald ten opzichte van 2012. Toen was dit nog †10 procent van de studenten, nu nog maar 6 procent. Ook in internationaal perspectief zijn Nederlandse studenten minder ondernemingsgezind in vergelijking met buitenlandse studenten.

Bron: Nu.nl