Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.119 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Afschaffen van eerste en tweede klas in trein

Woensdag 2 oktober 2013 - Sharon Kardjo

Volgens SP-Kamerlid Farshad Bashir mag er geen verschil meer bestaan tussen de eerste en tweede klas in treinen. Volgens hem wordt de kwaliteit van de treinen beter, als het klassensysteem wordt afgeschaft.

‘’Het klassensysteem is niet meer van deze tijd, zegt Bashir.’’ Het reizen met de trein wordt veel aantrekkelijker door het plan. Meer mensen zullen de trein pakken en de NS verliest zo dus ook geen inkomsten. Het plan is ook goedkoper dan het plan van D66, om de eerste klas toegankelijker te maken.

Opwaarderen
Het moet volgens Stientje van Veldhoven, D66-Kamerlid mogelijk worden om in de trein te kunnen opwaarderen van tweede naar eerste klas. Het opwaarderen moet mogelijk zijn via een ‘opwaardeerkastje’ of via de conducteur. Bashir is het hier niet mee eens. ‘’De incheckpaaltjes hebben al meer dan een miljard gekost en het blijkt maar weer dat het voorstel van D66 duur is.’’

Inkomsten
Van Veldhoven weet dat het plaatsen van oplaadpunten in de trein veel geld gaat kosten, maar dit wordt volgens haar gecompenseerd door de hogere inkomsten van meer eersteklasreizigers.

Bashir krijgt in de Kamer nog weinig steun voor zijn voorstel. Bijna de gehele Kamer vindt dat de keuzevrijheid voor iets meer of minder comfort in de trein een goede zaak is. Voorlopig is er nog niet echt duidelijkheid over wat er nu precies gaat gebeuren.

Bron: NU.nl

 

Trefwoorden: Ov Trein Ns Kosten