Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.167 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Afwijzing vanwege buitenlandse naam stagiair

Donderdag 26 mei 2016 - Gianna

Student Ouassim Bou stuurde een open sollicitatie naar een makelaar voor een stageplek, maar krijgt per ongeluk een interne mail terug. In deze mail stond dat de naam van de jongen niet meezit.

De open sollicitatie was gericht aan de Utrechtse makelaar Lauteslager. Al snel ontving Oussaim een reactie met de tekst 'zijn naam zit niet mee'. Het ging om een interne mail dit niet naar de stagiair gestuurd had moeten worden. Hij was na het lezen van de mail verontwaardigd en daarna vooral geschrokken, verdrietig en boos.

Het is laatste tijd al vaker in het nieuws geweest dat sollicitanten niet werden aangenomen vanwege hun niet-westerse naam of uiterlijk. Hij besloot dan ook het bericht openbaar te delen op Facebook zodat het in de toekomst kan worden voorkomen. Uiteraard waren veel mensen boos toen ze dit bericht lazen en spraken ze ook van discriminatie en racisme.

De makelaar zelf zegt dat het niet om racisme gaat, maar om een flauwe ongepaste grap. Ze snappen de commotie daarom ook niet en vinden het ook erg jammer dan Oussaim het op Facebook heeft gedeeld. Een aparte smaak van humor is het wel en dat vind Oussaim ook. De reactie van de makelaar maakt het voor hem dan ook niet goed en daarom onderneemt hij stappen met een advocaat.

De afgelopen maanden heeft hij al meer dan 100 sollicitaties verstuurd en mocht daarvan maar één keer op gesprek komen. Hij hoopt dat andere bedrijven verder dan zijn niet-westerse naam zullen kijken.

 

Bron: rtlnieuws.nl