Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.169 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Al 20 jaar sms

Dinsdag 4 december 2012 - Merely van der Drift

Wie sms-t er tegenwoordig nog? Hoewel het in eerste instantie ideaal was, kostte het veel geld. De abonnementen waar 1000 sms-jes bij inbegrepen waren, werden als warme broodjes verkocht. Het aantal sms-jes die dagelijks verstuurd worden, blijft door de komst van whatsapp dalen, maar toch sturen we vandaag een sms-je uit respect. De sms bestond gister namelijk 20 jaar.

Het lijkt nog maar zo kort en dat is het eigenlijk ook. Tegenwoordig hebben we ‘ping’ op blackberry en whatsapp op alle smartphones, maar 20 jaar geleden mocht je blij zijn als je naar iemand een sms stuurde, die ook nog eens aan kwam. Het is nu niet meer uit onze maatschappij te denken.

20 jaar lang worden er dagelijks miljoenen sms’jes verstuurd. De inhoud hiervan verschilt. De ene stuurt een liefdesbetoog, de ander maakt het uit. Weer een ander stuurt een mopje, of maakt een walvis van de tekstballon ( ja, zoek maar eens op. Hartstikke grappig). We hebben er een haat-liefdesverhouding mee. Een leuk sms’je kan je dag goed maken, maar eentje met slecht nieuws kan je humeur verpesten. Toch had het wel wat, urenlang wachten tot iemand wat terug stuurde. Nu is dat wel anders, je kan precies zien wanneer het berichtje geleverd is en iemand het gelezen heeft. Een dagelijkse worsteling met je mobiel, tot scheidingen aan toe. Nee, doe mij maar een ouderwetse sms. Veel leuker. Wij drinken er een campagne op, proost.

Bron: ad.nl