Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.168 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Als stagiair maar liefst $6,666 dollar per maand verdienen bij Google?

Vrijdag 9 september 2016 - Angelo

Stage lopen bij Google is voor velen een droom, maar hoe kom je nu eigenlijk aan een stageplek bij het bedrijf?

Zou het niet heerlijk zijn om in het zonnige Californië stage te kunnen lopen? In je pauze even lekker op een bankje zitten met een koud drankje in je hand terwijl je van het zonnetje geniet. Het is voor stagiaires van Google mogelijk.

Om als buitenstaander aanspraak te maken op een stage bij Google dient er een online formulier te worden ingevuld. Het bedrijf zal je, op basis van de ingevulde data, op allerlei zaken beoordelen waarna ze bepalen of jij binnen de Google-cultuur past. Aangezien een stageplek bij Google zo populair is, zijn er enorm veel stageaanvragen waardoor je van goeden huizen moet komen om op deze manier door het selectieproces te komen.

Ex-stagiaire Emily Wicki pakte het daarom anders aan. Tijdens een carrièrebeurs kwam ze een werknemer van Google tegen waarmee ze in gesprek raakte. Met het visitekaartje van de werknemer op zak, trok ze haar stoute schoenen aan en stuurde ze de werknemer een emailbericht met een stageverzoek. Niet veel later kreeg ze het bericht dat ze stage mocht lopen bij het bedrijf. Nadat Wicki werd aangenomen werd ze, zoals alle stagiaires bij het bedrijf, gekoppeld aan een fulltime werknemer die haar begeleidde tijdens haar stageperiode.

Stagiaires bij Google verdienen gemiddeld $6,666 dollar per maand. Verassend genoeg is dit voor Silicon Valley begrippen een lage vergoeding voor een stagiaire. Voor wie dit astronomische maandbedrag te laag is, doet Palantir Technologies er een schep bovenop. Het data analyse bedrijf betaalt haar stagiaires ongeveer $7,500 dollar per maand.

Een zoekopdracht op Stagemotor.nl wijst uit dat in Nederland het Silicon Valley bedrijf PayPal haar stagiaires het meeste betaalt. Wil je weten hoeveel PayPal haar stagiaires betaalt? Klik dan nu op de onderstaande vacature om erachter te komen. Lijkt de baan je iets? Solliciteer dan direct!

Wat betaalt PayPal haar stagiaires?