Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.111 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Basisbeurs niet meer van deze tijd

Dinsdag 4 november 2014 - Tara Stokdijk

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs deed tijdens het programma WNL op Zondag een uitspraak die bij veel mensen in het verkeerde keelgat schoot. Zij noemde de basisbeurs ‘niet meer van deze tijd’.

Het invoeren van de basisbeurs had een doel en deze is inmiddels bereikt, vindt Bussemaker. Het aantal studenten dat hoger onderwijs volgt is verviervoudigd sinds de jaren 80. Het is nu tijd om iets anders met dit geld te doen. Volgens Bussemaker moet dit geld gestoken worden in docenten.

Aankomende week zullen de plannen van Jet Bussemaker worden behandeld in de Tweede Kamer. Bussemaker is onder andere van plan om het geld te gebruiken om het tekort aan docenten op te vullen.

Bron: Nu.nl