Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.169 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Brussel wil betere bescherming voor stagiairs

Donderdag 5 december 2013 - Sharon Kardjo

Stagiairs worden vaak door bedrijven beschouwd als goedkope of gratis arbeidskrachten. Brussel wil daarom stagiairs in de Europese Unie beter gaan beschermen. Commissaris Laszlo Andor pleitte woensdag voor kwaliteitsstandaarden om uitbuiting te voorkomen en een leerzame stage te verzekeren.

Commissaris Andor wil dat werkgevers vooraf betere informatie gaan geven over zaken zoals het salaris, werkomstandigheden en leerdoelstellingen. Een stage zou eigenlijk ook maar zes maanden mogen duren. De EU-lidstaten gaan de plannen bespreken.

Volgens Brussel is momenteel één op de drie stages onbevredigend wat betreft de arbeidsvoorwaarden en leerinhoud. ‘’Stages zijn van cruciaal belang om de inzetbaarheid van jongeren te verbeteren en om te zorgen voor een soepele overgang van onderwijs naar werk. Het is onaanvaardbaar dat sommige stagiairs momenteel worden uitgebuit als gratis of goedkope arbeidskrachten’’, aldus Andor

Michiel Hietkamp, voorzitter van CNV Jongeren vindt dat het nu eens tijd wordt dat de politiek gaat ingrijpen. Zo liet Hietkamp het volgende weten: ‘’Wanneer er geen duidelijk leerelement in een stage zit, dan is het gewoon een baan. Daarnaast zou elke stage hooguit 6 maanden mogen duren en de leerdoelen moeten van te voren op papier vast liggen.’’

Bron: NU.nl
 

Trefwoorden: Stagiairs Stage lopen Stage