Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.113 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Buitenlandse student leert geen Nederlands

Donderdag 20 november 2014 - Tara Stokdijk

Ieder jaar komen er zon 30.000 buitenlanders naar Nederland om te studeren. Uit onderzoek van Nuffic, een organisatie die Nederland in het buitenland promoot, blijkt dat Nederland zon populair land is om als buitenlander te studeren omdat je daar geen Nederlands voor hoeft te leren.

Vooral Amsterdam is een populaire stad onder de buitenlandse studenten. Het onderwijs in Nederland staat bekend als goed en relatief goedkoop. De belangrijkste reden om in Nederland te gaan studeren is voor buitenlanders de taal. Ze kunnen namelijk volledig in het Engels studeren en in het dagelijks leven red je het in Nederland met Engels ook.

Gevolg hiervan is dat de buitenlandse studenten geen Nederlands leren wanneer ze hier verblijven. Daarnaast zou dit er ook tot leiden dat zij na hun studie sneller weer vertrekken.

Bron: Telegraaf