Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.119 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Bussemaker wil hulp tool voor aflossen ontwikkelen

Maandag 27 oktober 2014 - Tara Stokdijk

Laatst brachten wij een artikel naar buiten over de toespraak van Anna van der Schors namens Nibud in de Tweede Kamer. Zij liet haar zorgen blijken over de hoge schulden die komen kijken bij het nieuwe leenstelsel. Jet Bussemaker heeft op deze kritiek gereageerd.

Bussemaker zegt met lening verstrekker DUO en het Nibud een tool te willen ontwikkelen. Deze tool moet afgestudeerden met schuld inzicht bieden in aflossingsscenario’s. Bussemaker wil dat studenten gestimuleerd worden om hun schuld zo snel mogelijk af te lossen, wanneer zij hier ruimte voor hebben. De tool moet dit makkelijk maken doordat aflossingsbedragen verhoogd en verlaagd kunnen worden.

De tool moet ook tijdens de studie al inzicht geven in de lening die zij aan het opbouwen zijn en de maandlasten die hier bij komen kijken. Hierdoor moeten studenten bewuster worden van de gevolgen van hun financiŽle beslissingen.

Bron: Nu.nl

Trefwoorden: Schulden Leenstelsel