Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.109 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Check je kamer!

Woensdag 18 mei 2016 - Gianna

Studenten betalen veel te hoge huur en de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) roept ze daarom op om actie te ondernemen. Huisjesmelkers moeten hard worden aangepakt.

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) deed onderzoek naar de hoge huur en hieruit bleek dat driekwart van de studenten een hogere huur betaalt dan volgens het wettelijke puntensysteem is toegestaan.

Het wettelijke puntensysteem is ooit in het leven geroepen om studenten te beschermen tegen een te hoge huur. Bijna in alle steden, behalve Wageningen en Enschede, zijn de huren gemiddeld hoger dan zou mogen. Amsterdam staat op nummer 1 en hierna volgt Utrecht op de tweede plek.

Ondanks de huurbescherming voor studenten komt het dus toch nog voor. De LSVb roept studenten daarom op om te controleren of zij ook een te hoge huur betalen op Checkjekamer.nl. Op basis hiervan kunnen studenten dan actie ondernemen tegen hun huurbaas, ook wel de huisjesmelkers.

Wees niet bang om actie te ondernemen, want zolang er een geldig huurcontract is kan een huisbaas je er niet zomaar uitzetten. Er zijn zelfs studenten die hun huurprijzen met honderden euro’s omlaag kregen.

Bron: ad.nl