Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.112 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Concentratieprobleem? Zo los je het op

Woensdag 13 maart 2013 - Charlotte Portielje

Veel jongeren hebben moeite om voor langere tijd naar iemand te luisteren of zich te concentreren op één ding. Als je je langer wilt concentreren is er een hele makkelijke oplossing. Namelijk: kauwgom.

Tegenwoordig is het ook lastiger om je te kunnen concentreren op één ding. Er zijn steeds meer dingen die je kunnen afleiden. Bijvoorbeeld: Internet, Facebook, Twitter, games en smartphones die heel de dag door afgaan. Tja, probeer je dan maar eens te concentreren op die leraar die al 3 uur achterelkaar praat.

Een kauwgompje in je mond en het concentratieprobleem is opgelost. Dat kauwgom een positief effect heeft op je concentratie blijkt uit onderzoek van de Cardiff University. Naast het verbeteren van de concentratie zorgt kauwgom er ook voor dat je dingen beter kan onthouden. Er kwam uit het onderzoek dat de reactietijd van kauwgomkauwers korter is en dat de opgeslagen informatie beter blijft hangen.

Bron: Nu.nl