Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.168 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Consumenten, maar ook studenten willen buitenshuis gezonder eten

Donderdag 20 september 2012 - Merely van der Drift

Uit eten gaan is lekker, maar vaak niet gezond. Het is vet en het is meestal veel te veel. Steeds meer mensen pleiten daarom voor gezonder eten in restaurants. Dit kwam Onno Kokmeijer goed uit, en hij showde zijn kookkunsten.

Tijdens festivals staan er vaak alleen maar kraampjes met patat en andere zwaar ongezonde dingen. Ook bij Dance Valley. Kokmeijer besloot om daarvoor normaal ‘streetfood’ te maken. Zo konden de feestgangers toch nog een beetje gezond doen.

Unilever Food Solutions was de genoemde oorzaak van de actie. Zij hebben een onderzoek gehouden onder consumenten, dus ook studenten, over het gezond eten in restaurants. Hier kwam uit dat een merendeel gezonder eten op hun bord geserveerd wil krijgen, wanneer ze uit eten gaan. Door middel van minder vet toe te voegen en meer groente op het bord te scheppen, wordt de maaltijd al een stukje minder ongezond. Logische oplossing eigenlijk, maar dan moet het natuurlijk wel uitgevoerd worden.

Na dit onderzoek heeft Unilever Food Solutions de handen ineen geslagen met Eurest. Beide ondernemingen zetten zich in om gezondere maaltijden op het hogere onderwijs te krijgen. Een van hun acties is de Foodtruck. Deze truck zal op verschillende scholen komen te staan. Via deze truck worden er kleine gezonde maaltijden uitgedeeld. Zo hopen ze de studenten iets bewuster te maken.

Bron: lunchroom.nl

Trefwoorden: Studenten Horeca Eten Gezond