Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.110 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Datum ingang kortingskaart verplaatst

Maandag 10 december 2012 - Merely van der Drift

Er is veel commotie geweest over het invoeren van de kortingskaart. Deze kaart gaat de gratis OV-chipkaart voor studenten vervangen. Gelukkig voor de studenten wordt dit niet 2015, maar pas 2016.

Hoewel het OV nu nog gratis is vanaf je 18de of wanneer je op het HBO zit, gaat dit veranderen. Via een kortingskaart moet je gewoon gaan betalen voor het OV. Een student krijgt wel een kleine korting, maar de kosten worden vele malen hoger om te studeren. Aankomende studenten gaan hierdoor waarschijnlijk sneller kiezen voor een school dichtbij. Een voordeel aan deze kaart is dat studenten onder de 18 en Mbo’ers er ook gebruik van kunnen maken. Op dit moment krijgen alleen hbo’ers of studenten boven de 18 een gratis OV.

Terwijl de planning eerst was om de kortingskaart al op 1 januari 2015 in te voeren, maakte minister Jet Bussemaker bekend dat dit met een jaar wordt vertraagd. Sommige studenten hebben dus geluk en kunnen een jaartje langer er van profiteren. Studenten kunnen ook vanaf die datum extra geld lenen bij DUO. De voordelen hiervan zijn lage rente en langere terugbetaalperiode.

Bron: nationaleonderwijsgids.nl