Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.147 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Dienstverlening stijgt sterk

Woensdag 5 september 2012 - Merely van der Drift

Mbo-studenten komen steeds minder snel aan een stage. Steeds meer gaan daarom ook een studie doen waar wel veel vraag naar is op de arbeidsmarkt. Alleen bij de opleiding dienstverlening is het aantal al verviervoudigd.

Dit meldde nu.nl vandaag. Was het aantal in 2008 nog maar 6081, nu is het met 16.000 gestegen. De reden hiervoor is de krappe arbeidsmarkt. Ondanks dat studenten toch gaan doen wat ze leuk lijkt, kijken ze ook naar hoe goed ze hiervoor een stage kunnen krijgen. Zo worden er steeds meer opgeleid tot machinisten, omdat de NS hier een zwaar tekort aan heeft.

Naast de dienstverlening is ook vervoer, kunst en de voedingsindustrie gestegen. Vervoer steeg zelfs met 79 procent. Ondanks dat ze nu opgeleid worden voor de sectoren waar veel werk voor is, kan dit over 3 jaar,wanneer de studenten zijn afgestudeerd, natuurlijk weer heel anders zijn,. Die gok moeten ze maar nemen. Het zal altijd blijven veranderen.

Bron: www.nu.nl


Bookmark dit artikel:
| Feed bekijken | Toon alle