Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.169 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Dyslexie verminderen door videogames

Maandag 4 maart 2013 - Charlotte Portielje

Dyslexie is een veelvoorkomend probleem. Circa 15% van de scholieren heeft tegenwoordig last van dyslexie. Behandelingen om de leesvaardigheid te verbeteren kunnen soms wel tot jaren lang duren. Maar 12 uur actiegames spelen, kan ook al leiden tot verbeteringen.

Neurowetenschappers van de Universiteit van Padua onderzochten welke dyslexietraining kon leiden tot verbetering. Er werden kinderen van 10 jaar als proefpersoon gebruikt. Deze kinderen werden verdeeld in twee groepen. Eén groep speelde actie spelletjes op de Wii en de andere groep speelde niet-actie spellen. Wat bleek, de kinderen die de actie spellen speelden, hadden een verbetering op de leesvaardigheid.

De kinderen die de actiegames hadden gespeeld, lazen vervolgens sneller zonder meer spelfouten te maken. Eerdere onderzoeken beweerden dat dyslexie te maken heeft met het verdelen van aandacht. Dit komt overeen met de uitslagen van de Universiteit van Padua.

Voor kinderen is het vast geen problemen om te werken aan hun leesvaardigheid op deze manier. Het spelen van actiegames vinden kinderen vast en zeker een leuke en snelle behandeling van dyslexie. Wel wordt er nog gepleit voor een vervolgonderzoek voordat er conclusies worden getrokken. Maar wie weet, is dit wel dé oplossing voor dyslexie.

Bron: AD.nl