Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.113 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Een app tegen appen in de les!

Dinsdag 3 mei 2016 - Gianna

Een app tegen appen in de les, klinkt dat niet een beetje vreemd? In tegendeel juist, deze app motiveert studenten om minder hun telefoon te pakken tijdens colleges.

Even een spelletje spelen, filmpjes bekijken, snapchatten of whatsappen? Allemaal erg verleidelijk om te doen tijdens colleges. Smartphones leiden studenten erg af en daarom is er een handige applicatie bedacht om dit tegen te gaan.

De app is bedacht door twee studenten en heet ‘Pocket Points’. De app houdt bij hoe lang je telefoon niet gebruikt is waardoor je punten kan sparen. Met deze punten kan een student (tot nu toe) een gratis maaltijd winnen. Dat is wel de moeite waard toch?

Bij aanvang van een college kan de student zelf de app aanzetten en vanaf dat moment wordt er bijgehouden hoelang je de smartphone niet gebruikt. De applicatie is erg populair geworden en is ondertussen al 500.000 keer gedownload. Het aantal bedrijven dat willen samenwerken is ook al gestegen naar 1200.

Het leuke van deze applicatie is dat het goed is voor je concentratie en dat je er ook nog eens wat leuks mee kan verdienen.

Bron: rtlnieuws.nl