Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.153 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Erasmus Universiteit Rotterdam bestormt top 100

Dinsdag 11 september 2012 - Merely van der Drift

Ondanks dat er over het HBO en MBO alleen maar slechte verhalen naar buiten komen, worden de universiteiten in ons land steeds beter. Wel vier universiteiten van ons kleine landje staan in de top 100.

Deze top 100 wordt opgesteld door het onderzoeksbureau QS. Verschillende academici, maar ook studenten geven hiervoor hun mening over hun universiteit. Daarbij letten ze ook op de internationale oriëntatie van een universiteit. Als gevolg van dit onderzoek wordt jaarlijks een ranglijst samengesteld. Hoewel Harvard altijd bekend staat als dé universiteit, moet hij toch genoegen nemen met een plekje onder Het Massuchusetts Institue of Technology in Amerika. Deze staat namelijk op één.

Helaas valt Delft net buiten de boot. Deze universiteit staat op nummer 103. De Erasmus Universiteit Rotterdam viel er vorig jaar net buiten, maar mag dit jaar trots zijn op een 99ste plek. De beste universiteit van ons land volgens het onderzoek de Universiteit van Amsterdam, deze neemt plaats 62 is. Voor de rest staan Universiteit Leiden (75) en de Universiteit Utrecht (85) in de lijst. Goed, voor zo’n klein landje

Bron: www.ad.nl


Bookmark dit artikel:
| Feed bekijken | Toon alle