Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.111 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Examen Nederlands te makkelijk

Woensdag 5 juni 2013 - Charlotte Portielje

Het examen Nederlands is volgens hoogleraren Nederland veel te makkelijk. Ze hebben een brief naar de Tweede Kamer gestuurd om hun mening te laten horen. Daarnaast is er ook nog een petitie gestart om het examen ingrijpend te herzien.

Het gaat om het examen Nederlands op vwo, havo en vmbo niveau. Dit examen toetst, volgens de hoogleraren, geen zinvolle huidige kennis bij de leerlingen. De taalvaardigheid van de studenten gaat steeds meer achteruit. Daarom is het zo belangrijk dat het examen Nederlands aan de eisen voldoet om leerlingen toe te laten op het voortgezet onderwijs.

Niet alleen de hoogleraren vinden het een zorgelijke kwestie. Ook de docenten Nederlands zijn het volledig eens met het kritiek. Het ministerie van Onderwijs zou de taalvaardigheid als hoogste prioriteit beschouwen. Wat het ministerie doet met de brief en de petitie is nog niet bekend.

Bron: AD.nl