Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.116 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Geen laptop, maar pen en papier

Donderdag 27 november 2014 - Tara Stokdijk

‘Neem de laptop maar liever niet mee naar binnen bij hoorcolleges’ zeggen de docenten van de opleiding Communicatie- en informatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Het gebruiken van pen en papier zou er voor zorgen dat studenten meer onthouden.

De docenten van de universiteit geven aan dat studenten erg worden afgeleid door hun laptop. Ze zijn daarop veel bezig met social media. De leerprestaties zouden hieronder lijden en daarom is het belangrijk dat ze weer met pen en papier schrijven. Hierdoor wordt er beter opgelet.

De laptop is niet verboden in de hoorcolleges, maar er wordt verzocht om deze thuis te laten. Dit komt steeds vaker voor. Ook in Groningen verzoeken verschillende scholen om apparaten thuis te laten, net als op sommige scholen in de VS.

Bron: Nos