Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.153 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Gratis met de bus

Woensdag 29 augustus 2012 - Merely van der Drift

Hoewel HBO’ers en WO’ers wel hun OV gratis krijgen, wanneer ze nog onder de achttien zijn, moeten minderjarige MBO’ers zelf voor de kosten opdraaien. De PVDA wil dit na de verkiezingen zo snel mogelijk veranderen.

Wanneer een vmbo-student van de middelbare school afkomt, is het grootste deel nog onder de achttien. In Nederland heb je geen recht op een gratis OV, wanneer je onder de achttien bent. Dit geldt alleen niet voor HBO’ers en WO’ers. Die krijgen wanneer ze minderjarig zijn, een maand na het begin van hun opleiding de gratis OV. Het OV is niet goedkoop en dat weet iedereen. Sommige scholieren betalen dan ook 200 tot 400 euro per maand, om naar hun school te reizen. Hierdoor kiezen veel voor een school dichtbij. Op dit moment zijn er 130 duizend aspiranten die het niet vergoed krijgen.

De studenten wonen gemiddeld 20,2 kilometer van hun school vandaan. Gemiddeld wordt dit drie keer per week afgereisd. De SP heeft vier jaar geleden al geprobeerd om dit te veranderen, maar dit is niet gelukt. De PVDA wil dit nu ook gaan proberen. Hun voorstel is een trajectkaart. Dit is niet gekoppeld aan de studiefinanciering van de student, maar los voor het OV. Op dit moment gaat dit namelijk nog samen.

Uiteindelijk is het ook veel eerlijker. Iedereen heeft recht om te studeren en het hoort niet uit te maken of je op het MBO, HBO of WO zit.

Bron: www.metronieuws.nl


Bookmark dit artikel:
| Feed bekijken | Toon alle