Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.169 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Grotere kansen voor hbo’ers in 2015

Maandag 1 december 2014 - Tara Stokdijk

Uit een toekomstanalyse van arbeidsmarktonderzoeker Intelligence Group is gebleken dat er in 2015 meer kansen op een baan zullen zijn voor afgestudeerde hbo’ers. Dit komt door het licht aantrekken van de arbeidsmarkt in 2015.

Vooral in midden-Nederland zal de vraag naar afgestudeerde hbo’ers veel groter zijn dan het aanbod. In de ICT, techniek, management, bouw en verkoop zal het aantal vacatures zelfs vijf keer zo groot zijn dan het aantal werkzoekenden.

Voor mbo’ers zal dit in verschillende sectoren ook het geval zijn. Hier gaat het vooral om technici, productiemedewerkers en laboranten. De grootste tekorten aan afgestudeerde mbo’ers zullen vooral in Limburg en in Brabant zijn.

Bron: Nu.nl