Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.167 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

‘Haal jij even een kopje koffie?’

Vrijdag 1 maart 2013 - Charlotte Portielje

De meeste stagiaires zijn nu al weer een aantal weken op weg. Dus waarschijnlijk heeft iedereen wel al een goed beeld over hoe de werkomgeving is. Ben jij een koffiemeisje/jongen of word je gezien als echt een medewerker?

Vaak wordt een stereotype stagiair gezien als een ‘hulpje’. En ja, die verhalen worden niet uit iemand zijn duim gezogen. Ook ik heb meerdere malen gehoord dat een stagiair wordt gebruikt om dingen te kopiëren, printen of om een koffierondje te doen. En dit is natuurlijk niet de bedoeling, je gaat stage lopen om dingen te leren, jezelf te ontwikkelen en je kennis toe te passen. Dit komt niet van pas wanneer je bij de printer staat te wachten op een papiertje.

Het is maar net geluk hebben waar je terecht komt. Misschien kan je al veel halen uit het sollicitatiegesprek. Vaak wordt hier duidelijk wat het bedrijf wil met stagiairs en wat de functies zijn. Ben je er dan toch ingetrapt en valt het vies tegen, vergeet dan dat je er ook voor kan kiezen een nieuwe stage te gaan doen. Stagiairs horen geen half jaar koffie te halen.