Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.111 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

He, wat kijk je nou

Donderdag 13 september 2012 - Merely van der Drift

Stappen is een van de bezigheden van een echte student. Dinsdag en donderdag zijn de officiŽle stapavonden, maar in de steden gaat elke avond het dak eraf. Dit gaat alleen niet zonder consequenties.

Een drankje hoort erbij en vaak wordt er ook wat drugs genomen. Zo heb je volgens vele een ‘leukere’ avond. De bijwerkingen zijn alleen minder leuk. Terwijl de een vrolijk zingend over het plein loopt wordt de ander er agressief van. Mensen worden uitgedaagd en al snel komt er een vechtpartij. Haast elke fanatieke stapper heeft dit een keer, of vaker, meegemaakt.

Elke dag vinden er dan ook 120 gevallen plaats met agressieve zuiplappen. In 25 van die gevallen komen er ook werkelijke slachtoffers die zowel lichamelijke als geestelijke bedreigd en aangevallen worden. Soms is het erger, en zijn lichamelijke letsels of dood de uitkomst. Dit komt uit een onderzoek van de Vrije Universiteit in Amsterdam in opdracht van de gemeente. Tegenwoordig kan je iemand al niet meer aankijken of je krijgt een knal omdat je te “blij” kijkt. Vooral jongens zijn hierbij het slachtoffer, al kunnen meiden er ook aardig wat van.

Het aantal vechtpartijen is verdubbeld in vergelijking met 2006. Er komen groepen naar de stad die speciaal uitgaan voor het vechten, aldus de politie. Niet de gezelligheid maakt hun avond goed, nee lekker een potje knokken, dat is leuk.

Bron: www.at5.nl

Trefwoorden: Alcohol Uitgaan Drugs Vechten