Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.113 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Helaas pindakaas, je kan geen Scandinavisch meer studeren

Donderdag 29 november 2012 - Merely van der Drift

Wanneer je op zoek gaat naar een opleiding, is dit niet zomaar gedaan. En zijn tientallen opleidingen, die allemaal wel op elkaar lijken. Alleen al de communicatiekant heb je veel keuzes: Communicatie, MEM, vrijetijdsmanagement enzovoort. Toch zijn er ook opleidingen die heel anders zijn, die mensen niet snel zouden kiezen. Door bezuinigingen verdwijnen deze opleidingen nu.

Ooit van de opleiding Finoegristiek gehoord? Nee? Ik ook niet. Toch is dit wel een echte volwaardige opleiding. In deze opleiding wordt voornamelijk Hongaars en Fins gesproken. Het telt echter maar een paar studenten. Door bezuinigingen worden deze opleidingen geschrapt. Je kunt immers beter je geld besteden in een vak waar veel vraag naar is, dan wat maar een paar studenten kiezen. Alleen op de Rijksuniversiteit Groningen wordt dit vak aangeboden. Studenten uit omstreden landen komen hier dan ook speciaal naar toe.

Hoewel het niet populair is, is het vak wel belangrijk. Tolken en vertalers zijn er niet veel en vooral niet voor de Scandinavische talen. Dankzij deze opleiding worden de paar studenten opgeleid tot goede tolken, of kunnen ze in ieder geval die kant op. Ook Noors en Deens gaan verdwijnen.

Bron: Dvhn.nl