Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.166 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Het einde van Facebook?

Maandag 3 februari 2014 - Sanne Hofman

Uit onderzoek van NUtech blijkt dat Facebook onder de Nederlandse jongeren steeds minder populair is. Sommige jongeren zijn minder actief op het sociale netwerk en andere stoppen zelfs met Facebook.

Alsnog is Facebook onder veel Nederlanders populair. Maar liefst 70 procent van de Nederlanders geeft in het onderzoek aan Facebook te gebruiken. Zes procent geeft aan zijn of haar account te hebben verwijderd.


Uit het onderzoek van NUtech blijkt wel dat meer mensen hun Facebook profiel hebben verwijderd het afgelopen jaar. Vooral jongeren hebben Facebook verlaten. Van alle mensen tussen de 18 en 25 jaar die de afgelopen jaren met Facebook zijn gestopt deed 73 procent dat in 2013. Bij mensen boven de 35 jaar is dit percentage veel lager. Facebook lijkt het afgelopen jaar onder 45 en 65 plussers populairder te zijn geworden. Onder deze groepen neemt het Facebook gebruik juist toe.


Het einde


Wetenschapper van de Amerikaanse Princeton University hebben ook onderzoek gedaan naar Facebook. Zij hebben voorspeld dat 80 procent van de wereldwijde Facebook gebruikers tussen 2015 en 2017 het sociale netwerk zullen verlaten. Dit zal een snel einde van Facebook tot gevolg hebben.


Bron: RTL nieuws