Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.153 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Columns

Nieuwsberichten | Persberichten | Gastbloggers  | 

Het leed wat het OV heet: De poortjes bij de metro

Dinsdag 11 september 2012 - Merely van der Drift

Het OV. Door mijn stage besteed ik drie tot vier uur per dag hierin. Zowel de bus, de metro, trein als de tram komen aan bod. Het is iedere dag weer een feest. Omdat ik weet dat ik hier niet alleen in sta deel ik wekelijks mijn verhalen met jullie, zodat we elkaar kunnen bijstaan tijdens deze zware tijden. Met deze week als onderwerp: De poortjes bij de metro.

De poortjes bij de metro. Elke dag loop ik er vier keer doorheen. Twee keer heen en twee keer terug. Je zou denken dat het dan wel went, maar nee, ik ben elke keer weer stikzenuwachtig. Waarom? Als een stel kudde dieren gaat iedereen massaal door de poortjes heen. Een paar keer heb ik geprobeerd om ook zo snel mogelijk achter hun aan te lopen. Net als je denkt dat je het hebt gered gaat het mis, je zit vast. Dit is het meest ongemakkelijke moment dat je je ooit kunt voorstellen. Er zijn drie manieren om vast te zitten. Manier 1: Geheel met het lichaam. Spartelend probeer je eruit te komen, maar dit gaat moeilijk. Op dat moment mag je blij zijn met een andere reiziger die zijn kaart voor het poortje doet zodat die open gaat. Manier 2: Je kont/arm. Die komt bij mij het vaakst voor. Hoe snel je er ook door heen rent, er blijft toch nog een lichaamsdeel hangen die je vervolgens eruit moet wurmen. Manier 3: Je tas. Als een slingeraapje hang je half aan je tas om hem eruit te trekken. Tot dat het poortje opengaat of de tas wegschiet, ja daar lig je dan op de grond met je goede gedrag.

Vaak als het gebeurt, ren ik maar zo hard mogelijk weg. Het proberen weg te lachen is ook een optie. Waarom kunnen ze die poortjes niet zo maken als bij de treinen? Die opeens uit het niets verschijnen en gewoon ergens aan de zijkant staan. Je ziet ze misschien niet ( ik ben al bijna twee keer uit de trein gegooid, omdat ik het niet kon vinden ), maar je zit er ook niet in vast.

Uiteindelijk kan het altijd erger. Ik heb een paar keer meegemaakt dat er ook mensen tussen deuren van de metro zaten. Huilende kinderen met hun hoofd of vrouwen met hun tas. Heel zielig, maar ik ben van het leedvermaak. Ik moet dan ook moeite doen om mijn lach in te houden, waarschijnlijk hebben ze dat ook als ik voor de zoveelste keer vastzit.

Tot slot ben ik vandaag gepromoveerd naar staatscrimineel. Toen ik half slapend in de tram stapte, kwam er bijna gelijk een controleur naar me toe. Het viel me op dat ik de enige was die gecontroleerd werd. Wat blijkt, hij dacht ik zwart aan het reizen was. Met mijn arme studenten-OV kan ik nog geen eens zwart reizen maar toch. Nog een pet en een gouden dollarketting kopen, dan ben ook ik een gangstah.


Bookmark dit artikel:
| Feed bekijken | Toon alle