Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.148 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Columns

Nieuwsberichten | Persberichten | Gastbloggers  | 

Het leed wat het OV heet: Rennen als een ADHD-hert zonder moeder

Dinsdag 28 augustus 2012 - Merely van der Drift

Het OV. Door mijn stage besteed ik drie tot vier uur per dag hierin. Zowel de bus, de metro, trein als de tram komen aan bod. Het is iedere dag weer een feest. Omdat ik weet dat ik hier niet alleen in sta deel ik wekelijks mijn verhalen met jullie, zodat we elkaar kunnen bijstaan tijdens deze zware tijden. Met deze week als onderwerp: Rennen om je trein te halen.

Iedereen die weleens op het vliegveld in Madrid is geweest, weet wat ik bedoel: De verschrikkelijke grote afstanden die je naar de vertrekhallen moet afleggen. Niemand die je verteld welke bus je moet hebben, of dat je überhaupt met de bus moet. Je bent een toerist, je spreekt geen Spaans, dus niemand wil je helpen.

Zo voel ik me dus elke dag op het treinstation. Sinds kort heb ik een nieuwe route gevonden, waardoor ik er een half uur korter over doe. Ideaal, maar ik moet wel tram, trein, trein, metro, bus. Vier keer overstappen dus. Overal heb ik een paar minuten om over te stappen. Het is al haasten, maar het OV zou het OV niet zijn als alles vertraagd. Daarbij komt dat ik stations gewoon op de een of andere reden niet snap en altijd verdwaal. Zo zie je mij dus elke dag over elk station rennen als een hertje met ADHD die z’n moeder kwijt is. Terwijl iedereen keurig rustig naar hun volgende bestemming loopt, ren ik alle kanten op, omdat ik de weg kwijt ben en mijn trein over 1 minuut vertrekt.

Wanneer u niet snapt waarom ik de vergelijking met Madrid maak: Twee jaar geleden ben ik in een impulsieve bui een vriendin in Salamanca ( Spanje) gaan opzoeken. Een meisje van 17 alleen op zo’n groot vliegveld, waar je met bussen naar de vertrekhallen gaat, is geen goed plan. De mensen die  daar werken hebben de dagen van hun leven gehad (Ik moest natuurlijk ook ooit weer naar huis ), maar mij helpen? Nee, ze vonden het grappiger dat ik als een bezwete domme Hollander maar rond bleef rennen. Vandaar mijn trauma hieraan.

Gelukkig heb ik tot nu toe elke keer mijn vervoersmiddel gehaald. Dit was wel mede het wegduwen van mijn medepassagiers en hard zuchten en kreunen als ze in de weg liepen. Dus hierbij, het spijt me, ik had haast.

Een voordeel is dat de scholen weer zijn begonnen. De reistijden zijn verandert en alles rijd weer vaker. Wanneer ik nu iets mis, is het minder erg dan vorige week, maar het blijft irritant.


Bookmark dit artikel:
| Feed bekijken | Toon alle