Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.156 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Columns

Nieuwsberichten | Persberichten | Gastbloggers  | 

Het leed wat het OV heet: haasten

Dinsdag 4 september 2012 - Merely van der Drift

Het OV. Door mijn stage besteed ik drie tot vier uur per dag hierin. Zowel de bus, de metro als de tram komen aan bod. Het is iedere dag weer een feest. Omdat ik weet dat ik hier niet alleen in sta deel ik wekelijks mijn verhalen met jullie, zodat we elkaar kunnen bijstaan tijdens deze zware tijden. Met deze week als onderwerp: Haasten.

Haasten. Nederlanders staan er om bekend dat ze altijd maar haast hebben. Hoewel dit niet voor iedereen geldt, moet je voor je lol eens op Rotterdam centraal gaan staan. Niemand die daar rustig op zijn gemakje naar de trein loopt. Nee, koffers vliegen achter de mensen aan, die met een draf door de hal rennen. Zelf kan ik er ook aardig wat van.

Elke ochtend kom ik rustig mijn bed uit, ga ik rustig eten en maak ik me rustig klaar. Tot dat ik opmerk dat ik allang richting de bus moet. Nou wil ik niet opscheppen, maar mijn talent heb ik ontdekt. Namelijk: wielrennen. Het tempo waarin ik naar de bus fiets, is bovengemiddeld. Vanochtend heb ik zelfs een wielrenner ingehaald. De tijd tussen mijn huis en de bushalte is vijf minuten, ik fiets het in twee minuten.

Gelukkig wordt dit beeld nog eens versterkt door mijn fiets. Bereid jullie voor, want hier komt een verhaal waar je misschien wel een traantje om moet wegpinken. Wees niet bang, het heeft een goed einde. Een tijd geleden had ik een fiets. Mijn mooie, iets te kleine, blauwe fiets. Ik was er heel trots op. Ondanks dat die het niet heel goed meer deed, ik val nogal vaak, was ik er blij mee. Op een avond kwam ik bij de bus aan en kon ik mijn geliefde fiets nergens meer vinden. Uren gezocht, maar helaas pindakaas. De dagen erna heb ik de fietsenstelende kanslozen vervloekt en nog steeds. Waar slaat het op dat je een fiets steelt? Ga werken en koop je eigen fiets. Want de tijd van het stelen, is toch echt al zeventig jaar geleden. Na een paar dagen elke dag richting de bus lopen in de sneeuw kwam mijn reddende engel. Mijn lieve nicht had nog wel een oude fiets staan. Niet zomaar een fiets, nee een racefiets. Zodoende race ik vanaf toen elke dag iedereen eruit. Ja, mensen lachen me wel uit. Dat kleine meisje zo hard aan het trappen met haar kabouterbeentjes, maar ik haal tenminste mijn bus.

Dat ik vervolgens achter mijn tram moet aanrennen, vergeten we maar even voor het gemak. Dat dit tien minuten duurde, omdat ik simpel geen tijd heb om op de volgende te wachten ook. De conducteur zal wel een zware ochtend achter de rug hebben. Misschien is zijn fiets ook wel gestolen. Het kan allemaal.

Trefwoorden: Ov Fietsen Haasten Overdrijven

Bookmark dit artikel:
| Feed bekijken | Toon alle