Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.153 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Hoe beter je leert, hoe groter de kans op slagen

Maandag 10 september 2012 - Merely van der Drift

De kans dat je slaagt, staat voor dertig procent al vast in je eerste jaar. Toch weten veel studenten niet hoe ze moeten studeren, waardoor ze al een grote achterstand oplopen. Uiteindelijk maken ze veel minder kans om te slagen.

Uit onderzoek van de Departement Onderwijs blijkt dat 27 procent van de studenten, die een eerste opleiding doen, ook daadwerkelijk alle vakken haalt. 11 procent haalt geen enkel studiepunt. Het probleem ligt bij de leerwijze.  Zo weten ze niet hoeveel ze moeten studeren om een vak te halen en wordt hun ook niet altijd duidelijk wat ze nou precies moeten leren. Dit kwam uit een onderzoek van de Plantijnhogeschool in Antwerpen. Voor dit onderzoek zijn 1150 feuten ondervraagd.

Je vooropleiding is zeer belangrijk, maar ook je motivatie. Het is belangrijk dat je weet hoe je moet studeren, zodat je de goede stof opneemt. Het grootste deel van de onderzochten wisten dit niet. Volgens het onderzoek is de manier waarop je leert, 16 procent van je slaagkans. De Plantijnhogeschool gaat nu vragenlijsten aan alle eerstejaars uitdelen. Uit deze vragenlijst moet komen hoe ze leren, hoeveel ze leren en wat hun goede en slechte punten zijn. Uit de resultaten van deze vragenlijsten krijgen de pupillen een zogenoemde coach die ze tijdens hun schooltijd begeleid.

Bron: www.standaard.be


Bookmark dit artikel:
| Feed bekijken | Toon alle