Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.160 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Hoge boetes door te laat opzeggen OV

Vrijdag 5 februari 2016 - Gianna

Veel ex-studenten zeggen te laat hun ov-chipkaart op waardoor ze na hun studie nog een hoge boete moeten betalen. In totaal gaat dit wel om 56 miljoen euro aan boetes.

Het bedrag dat een ex-student kwijt is na het vergeten stop te zetten van een ov bedraagt 97 euro per halve maand. Tussen 2014 en 2015 liep dit bedrag per persoon op tot 500 euro. Wel 120.000 ex-studenten vergaten in deze periode hun ov stop te zetten.

De student krijgt een maand na het behalen van zijn/haar diploma een e-mail waarin ze worden gewaarschuwd. De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) laat weten dat er oplossing moet komen waarbij het makkelijker wordt om je ov op te kunnen zeggen. Het zou bijvoorbeeld makkelijker zijn, volgens het LSVb, om dit online te kunnen doen of dat het automatisch voor je wordt beŽindigd.

De uitgever van de ov-chipkaart Translink laat weten het niet eens te zijn met een eventuele oplossing, dit zou namelijk te duur worden. Nu moet een student namelijk zelf naar een automaat gaan om een ov te beŽindigen.

Bron: nu.nl