Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.116 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Hoger dan een 6 niet nodig

Maandag 25 maart 2013 - Charlotte Portielje

Het stimuleren van een de ‘Zesjescultuur’ is misschien niet de slimste optie voor een school. Toch gebeurt het blijkbaar. Een leerling van het Ostrea Lyceum ontwikkelde de app ‘Zesjescultuur’ voor een schoolopdracht.

Met de app kan je uitrekenen welk cijfer je moet halen om precies een 6 (of 5.5) te behalen. Op zich geen gek idee voor een app. Alleen de ontwikkelaar van de app is: Stichting Christelijk Voortgezet Onderwijs Zeeland en de aanbieder: het Ostrea Lyceum.

Doordat de aanbieder van de app een school is, is er veel ophef ontstaan. Veel mensen vinden het raar dat een school op deze manier de Zesjescultuur stimuleert en zo haar studenten ‘lui’ maakt. De school laat weten dat met de app ook kan worden berekend wat er moet worden gehaald als een leerling een 8 wil halen. Het draait dus niet alleen om het halen van magere voldoendes. Ondanks dat de school eerst de app nog probeerde te verdedigen heeft Ostrea Lyceum de app toch verwijderd door de vele negatieve publiciteit.

 

Bron: NOS