Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.159 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Columns

Nieuwsberichten | Persberichten | Gastbloggers  | 

Huilen om een smiley

Maandag 3 september 2012 - Merely van der Drift

Een tijd geleden las ik een column over de druk die whatsapp en andere social media met zich meebrengen. Hoe hard mijn moeder er ook om moest lachen, ik kon mijzelf er helemaal in vinden. En ik ben zeker niet de enige.

Hoe handig en leuk het ook is, er komen problemen van. Als voorbeeld whatsapp. Sinds iemand heeft uitgevonden dat je kunt zien wanneer iemand als laatste online is geweest, zijn er alleen maar problemen van gekomen. Net zoals het ‘gelezen hebben van het berichtje’. Regelmatig spreek ik vriendinnen die boos zijn op hun lover van de maand omdat diegene wel online is gekomen EN hun bericht heeft gelezen, maar antwoorden, ho maar. Gelijk wordt er gedacht dat er vreemd wordt gegaan, terwijl de arme jongen gewoon even een rustig avondje wilde. Want laten we eerlijk zijn, hoewel jongens er ook wat van kunnen, maken meiden zich er 100 maal zo druk om.

Daarbij komen de verschrikkelijke smilies. Zelf ben ik er ook geen fan van. Af en toe een hartje of een kusje is niet erg, maar zodra er een knipoog-smiley aan te pas komt, heb je de poppen aan het dansen. Voor degene die het niet snappen, zowel een normale smiley als een knipogende komt over als schijnheilig. Ook hier is weer het geval dat niet iedereen die code snapt. Mijn vriend knipoogde in het rond en snapte maar niet waarom ik elke keer zo boos werd. Hij bedoelde het lief, terwijl ik dacht dat hij alles sarcastisch bedoelde. Arme knul.

Niet alleen de whatsapp is hels, maar twitter en facebook zijn net zo erg. Want hoe erg is het als je net een prachtige nieuwe profielfoto hebt geplaatst en alleen je moeder het leuk vindt?! Vaak wordt de foto vervangen door een andere waar wel vaak op het duimpje was geklikt. Alles voor een hoge goede status. Daarbij komt dat mensen soms dingen weten, wat je eigenlijk niet wilde. Heel leuk je familie op twitter, maar als je erop zet dat je net iets teveel had gedronken de vorige avond en je neefje tijdens bezoek bij je oma erover begint, is het toch niet meer zo stoer.

Al met al is het ook positief wat eruit komt. Pen vergeten? Alles kan gewoon opgeslagen worden met je iPhone. Via andere apps kan je een planning maken of vakken oefenen. Daarbij ben je altijd en overal bereikbaar. Handig voor de ongeruste ouders onder ons. Dus niet meer denken aan de zombies die eruit voortkomen, kijk in de bus niet naar de mensen met een smartphone en probeer er het beste uit te halen. Voor je het weet stuitert hij op een steen of neemt hij een duik in het toilet en mag je weer spelen met een Nokia flintstone waar nog net snake op zit.

Alles uit dit verhaal is trouwens berust op waargebeurde verhalen van mij en mijn omgeving. Inclusief de kapotte telefoon en ja het waren twee hele zware weken.


Bookmark dit artikel:
| Feed bekijken | Toon alle