Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.110 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Investering voor mbo-studenten

Woensdag 6 maart 2013 - Charlotte Portielje

Het kabinet bezuinigd niet alleen maar op studenten. Ze hebben besloten 50 miljoen euro te gebruiken om de jeugdwerkloosheid te bestrijden. Er wordt 25 miljoen euro gebruikt om mbo-studenten te motiveren om door te leren.

Het geld is niet direct voor de studenten, maar het wordt besteed aan extra opleidingen voor mbo studenten. Dit zorgt ervoor dat de studenten niet werkzoekend zijn. Als de studenten doorleren zorgt het ervoor dat de kansen op de arbeidsmarkt worden vergroot.

Een gedeelte van het geld is gestoken in persoonlijke gesprekken met de mbo-studenten. Bij deze gesprekken wordt het onderwerp ‘doorleren’ besproken. De mbo-studenten wordt aangeraden om door te leren binnen het mbo of om door te leren op een hoger niveau. De MBO-raad is erg blij met het extra geld en vindt het geweldig nieuws. Voor de mbo-studenten is het waarschijnlijk een goede investering.

Bron:  RD