Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.109 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Jong geleerd oud gedaan

Donderdag 28 februari 2013 - Charlotte Portielje

Soms lopen de jongeren onder ons stukken voor op de ouderen. Zeker als het gaat om de technische ontwikkelingen. Het is allemaal wat ingewikkeld al die technische ontwikkelingen voor ouderen. De jongeren houden het allemaal wat makkelijker bij.

Jongeren hebben het over tablets en smartphones maar de ouderen zijn blij als ze weten hoe een computer werkt. De ouderen die geďnteresseerd zijn in de technische ontwikkelingen kunnen bijgeleerd worden in Wooncentrum De Liendert en De Eeemgaarde. Ze kunnen deelnemen aan de cursus ´Samen Online´. En raad eens, wie gaan deze ouderen lesgeven? Juist de jongeren. Studenten van ROC Midden Nederland zetten zich in om de ouderen het een en ander bij te spijkeren.

De studenten die les gaan geven studeren ICT en weten daarom alle in en outs op het gebied technische ontwikkelen. Ze zijn bijna niet gewend om met mensen om te gaan die niks afweten op dat gebied. Het is goed voor de studenten op ook op laagniveau technische dingen uit te kunnen leggen. Daarnaast is het goed voor de ouderen om bij de tijd te blijven. De cursus zorgt er dus voor dat jong en oud elkaar gaan helpen. De cursus duurt zeven weken.

 

Bron: Nationale Zorggids