Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.115 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Jongeren in protest tegen leenstelsel

Woensdag 24 september 2014 - Tara Stokdijk

Gisteren brachten wij een artikel naar buiten over het wetsvoorstel van Jet Bussemaker om de basisbeurs te vervangen door het leenstelsel. Dit voorstel is afgelopen maandag naar de Tweede Kamer gestuurd. Op 14 november is er een demonstratie tegen dit voorstel. Diverse jongerenorganisaties doen hier aan mee.

Veertien jongerenorganisaties zullen op het Malieveld protesteren tegen het voorstel. Onder andere de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb), Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het Landelijk Actie Komitee Scholieren (LAKS) doen mee.

 De voorzitter van het collectief van jongeren organisaties is Tom Hoven van de LSVb. Hij vindt dat het leenstelsel de toegankelijkheid van het hoger onderwijs in de weg zit. Hoven denkt dat op den duur de hele kenniseconomie zal lijden onder het leenstelsel.

Bron: Nu.nl