Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.168 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Kleine hogescholen beter dan grote hogescholen

Dinsdag 23 oktober 2012 - Merely van der Drift

Er komen steeds meer hogescholen en opleidingen. Voor de aankomende studenten is het dan ook moeilijk om te kiezen welke opleiding ze moeten doen en waar ze dat moeten doen. De keuzegids Hbo voltijd helpt deze scholieren met hun keuze te maken.

In deze gids worden alle hogescholen met elkaar vergeleken. Dit doen ze elk jaar. Zowel de mening van deskundigen, als van studenten worden vergeleken, waarna statistieken worden gemaakt. Vorig jaar was de Avans Hogeschool de beste school en dat blijft dit jaar ook. Met 71 punten blijft deze school het beste van allemaal. Inholland heeft helaas nog steeds niet zijn inhaalslag gemaakt en blijft de slechtste hogeschool met maar 51 punten. Nummer twee en drie zijn de Hogeschool Zeeland in Vlissingen en de NHTV in Breda.

Deze gids is per grote ingedeeld. De Avans Hogeschool is bijvoorbeeld een grote school met meer dan 2000 leerlingen. Voor de middelgrote scholen, rond de 2000 leerlingen, is ook een lijst gemaakt. Hier is de Gereformeerde Hogeschool Zwolle de topper. Met 85,5 punten vonden de deskundigen en de leerlingen dit de beste school. Hiermee heeft hij de Christelijke Hogeschool Ede van de eerste plaats gestoten.

Opvallend uit dit onderzoek blijkt dat hoe kleiner de school is, hoe beter het beoordeeld wordt. Zo wordt er bij een kleine school wel 92 punten gegeven. Het voordeel van een kleine school is dat er weinig leerlingen zijn en vaak weinig opleidingen. Het contact van de leerling met de leraren is dus veel groter, dan bijvoorbeeld op Inholland waar duizenden leerlingen zitten. Bij de Katholieke Pabo Zwolle zijn de studenten echt iemand, terwijl ze bij een grote hogeschool vaak niet meer dan een nummer zijn.

Bron: nu.nl