Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.111 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Langstudeerboete afgeschaft, toch nog kosten

Dinsdag 2 oktober 2012 - Merely van der Drift

Het leek zo handig. Een advocaat inhuren die zou zorgen dat je langstudeerboete kwijtgescholden zou worden. Je hoefde alleen maar 240 euro te betalen, wanneer je verzoek geaccepteerd werd. Dat zou je een hoop kosten schelen. Ruim 500 studenten besloten daarom een advocaat in de armen te nemen.

Het was heel simpel. Je moest als voorschot 40 euro betalen. Het advocatenkantoor zou in jou naam een verzoek indienen om de langstudeerboete kwijt te schelden. Lukte dit, dan betaalde je nog eens 200 euro. De boete was 3063 euro dus het te betalen bedrag was nog minder dan 10 % ervan. Ideaal. Er is alleen één probleem. De langstudeerboete is er niet meer, maar de studenten hebben er wel voor betaald. Er zijn in totaal 70 studenten waar het voorstel al op tafel was gelegd dankzij de advocaat. De andere 430 waren nog aan het wachten tot ze geholpen hebben. Die hebben dus alleen 40 euro betaald en hoeven ook niet meer nog de resterende 200 euro te betalen.

De 40 euro zijn ze wel kwijt. Ondanks dat al het werk voor niks was, hebben de advocaten er meer dan genoeg tijd in gestoken dus willen ze wel een kleine vergoeding. Binnenkort zijn ze van plan om een brief te sturen naar de 500 klagende studenten met uitleg.

Bron: parool.nl