Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.111 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Lek in ABN app

Maandag 18 februari 2013 - Charlotte Portielje

Studenten kunnen soms ervaren ontwikkelaars nog op foutjes betrappen. Studenten van de Universiteit van Amsterdam, hebben namelijk een probleem ontdekt in de Android-app van ABN Amro. Dit werd bekend gemaakt door de UvA op haar website.

De studenten van de UvA volgen de masteropleiding System and Network Engineering. De fout bij de app had te maken met de beveiliging. Op het moment dat de studenten erachter kwamen, hebben ze ABN Amro geďnformeerd. Het ging om de ‘internet bankieren’ app. ABN Amro heeft na de melding de app aangepast en het lek is nu gedicht.

Dat er iets fout zat bij de beveiliging bleek wanneer de studenten de rekeningnummers en bedragen van transacties konden veranderen. Ook de pincode en gebruikersgegevens konden de studenten traceren. De update na 17 december van Internetbankieren is weer helemaal save. Heb je nog een oude versie van ABN Amro, update de app dan snel!

Bron: Nationale onderwijsgids