Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.112 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Maker van ‘bangalijst’ opzoek naar een nieuwe school

Woensdag 20 februari 2013 - Charlotte Portielje

Een leerling van een middelbare school in Gouda, blijft geschorst. De jongen die daar op school zat, had een bangalijst gemaakt. Na een schorsing mag de leerling niet meer terugkomen.

Een bangalijst is een lijst met de top 10 banga’s. Banga is straattaal voor slet. Vaak worden deze lijsten gemaakt door een jongen. De lijst bestaat vaak uit namen van meisjes van de desbetreffende school. In dit geval was dat ook zo. De jongen vond het grappig een bangalijst te maken en hierbij meisjes uit zijn klas te betrekken.

Aangezien de jongen al eerder was geschorst vond de school het genoeg geweest en wilde de jongen niet meer terug. De moeder van de jongen was het hier niet mee eens en stapte naar de rechter. Maar ook de rechter gaf de school gelijk. Ondanks dat de bangalijst niet openbaar was gemaakt, heeft het voor genoeg onrust gezorgd op school. De jongen moet nu dus opzoek naar een nieuwe school. Een vernederende lijst maken, zal de jongen waarschijnlijk niet zo snel meer doen.

Bron: AD