Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.113 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Mbo-opleidingen met een kleine baankans

Maandag 27 mei 2013 - Charlotte Portielje

Er is steeds meer keus qua mbo-opleidingen. Er zijn alleen veel mbo-opleidingen met een kleine kans op werk. Zelfs 7 van de 10 populairste mbo-opleidingen hebben een kleine baankans, studenten zijn zich hier niet altijd van bewust.

FNV Jong onderzocht de baankans bij mbo-opleidingen. De kans op werk is voor 72.000 studenten minder dan 40 procent. Vergeleken met afgelopen jaar is de kans op een baan nog meer gedaald bij mbo-opleidingen. De opleidingen als helpende zorg en welzijn en marketingmedewerker werden afgelopen jaar een stuk populairder daarentegen daalde de baankans wel.

FNV Jong wil dat de studenten goed worden voorgelicht over de kans op werk na hun opleiding. Daarnaast gaf FNV de aanbeveling om de maximale instroom van een opleiding te koppelen aan de baankans.

Zijn er dan nog wel mbo-opleidingen die wel een goede kans op een baan geven? Ja die zijn er. Een voorbeeld is de mbo-opleiding Financieel Administratief Medewerker. De kans op een baan is hierbij gestegen.

Bron: AD

Trefwoorden: Studenten Mbo Baankans Klein