Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.167 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Minder reizende scholieren

Vrijdag 28 december 2012 - Merely van der Drift

Het komende jaar zijn er minder studenten die een tussenjaar nemen. Dit komt allemaal door de afschaffing van de studiefinanciering en de aanname van een nieuw leenstelsel.

Elk jaar halen duizenden leerlingen hun diploma. Ze zijn vaak nog jong en hun toekomst ligt nog ver weg. Ze moeten al belangrijke keuzes maken, zoals: Wat wil je later worden? Veel aankomende studenten twijfelen zo erg over hun studiekeuze dat ze er een jaar tussen uit gaan. Een jaar werken kan, maar ook reizen is zeer populair.

In 2014 wordt het leenstelsel ingevoerd. Studenten krijgen dan geen studiefinanciering meer, maar moeten na hun studie alles terugbetalen. Ze lopen dan bijna 12.000 euro mis. Middelbare scholieren die dit jaar nog hun diploma halen, zijn deze nieuwe regel net voor. Zij krijgen nog gewoon studiefinanciering. Meer feuten besluiten dus om gelijk te beginnen met studeren. Waarschijnlijk leidt dit wel tot een hogere uitval, aangezien niet iedereen de goede keuze maakt.

Bron: telegraaf.nl