Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.166 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Minder studenten gaan naar de pabo

Maandag 18 februari 2013 - Charlotte Portielje

De aanmelding bij de pabo dalen hard. Misschien heeft het te maken met de slechte arbeidsperspectieven op dit moment. Alhoewel er wordt gezegd dat de studenten die nu beginnen aan de pabo, waarschijnlijk snel een baan zullen vinden na het afstuderen. De inschrijving zakte dit jaar met meer dan 10%.

De pabo-studenten moeten verplicht een pittige rekentoets halen om de opleiding af te kunnen maken. Vele studenten hebben hier moeite mee. Derdejaarsstudente Willemijn vertelt: ‘’Op de havo was ik altijd super goed in wiskunde, economie en management en organisatie. Ik haalde altijd dikke voldoendes. Toen ik de rekentoets moest maken op de pabo, heb ik het 4x moeten herkansen voordat ik erin slaagde.’’

Daarnaast is nu naast de hbo-opleiding pabo ook een academische pabo gekomen. Veel studenten kiezen ervoor om eerst door te leren en na vwo de academische pabo te volgen. Andere opties voor vwo-leerlingen zijn de universitaire opleidingen Onderwijskunde en Pedagogiek.

 

Bron: Algemene Onderwijsbond