Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.169 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Ministerie investeert in buitenlandse studie

Dinsdag 21 oktober 2014 - Tara Stokdijk

Het ministerie van Onderwijs meldt dinsdag 5 miljoen euro uit te gaan trekken voor speciale beurzen die Nederlandse studenten moeten motiveren om in het buitenland te gaan studeren. Ook moeten ze buitenlandse topstudenten naar Nederland lokken.

Minister Jet Bussemaker schreef een brief over de internationalisering van het hoger en middelbaar onderwijs. Daarin schreef zij dat er per jaar duizend studenten een beurs van 5000 euro ontvangen om in het buitenland een studie te volgen. Zij maakt nog eens 5 miljoen euro vrij om mbo-instellingen internationaal te laten samenwerken.

Ze wil het ook mogelijk maken om studenten Nederlandse opleidingen in het geheel in het buitenland te laten volgen. Bussemaker vindt dit belangrijk omdat jongeren veel leren van een stage of opleiding in het buitenland. Ook vinden werkgevers internationale ervaring belangrijk.

Bron: Nu.nl