Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.169 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Mobiele telefoon opladen op station

Woensdag 5 februari 2014 - Sanne Hofman

Als het aan de tweede kamer ligt wordt het binnenkort mogelijk om je mobiele telefoon op te laden op het station. Het is de bedoeling dat er oplaadpalen worden geplaatst. Reizigers kunnen dan, als zij bijvoorbeeld lang moeten wachten of veel vertraging hebben, gebruik maken van elektriciteit voor hun mobiele telefoon, laptop, tablet, etc.

GroenLinks kwam met dit voorstel voor laadpalen op stations en perrons. Het kabinet en de Nederlandse Spoorwegen gaan nu onderzoeken of dit mogelijk is.


Doordat de gele informatieborden op veel stations zullen verdwijnen worden mensen steeds afhankelijker van hun mobiele telefoon. Zij gebruiken internet en de NS applicatie om informatie over storingen, vertragingen en verdere reisinformatie te bekijken. Het is volgens GroenLinks dus nodig dat mensen de mogelijkheid hebben hun telefoon, laptop of tablet op te kunnen laden.


In de treinen zelf zijn alleen stopcontacten beschikbaar in de eerste klas. Het gaat nog wel even duren voordat er ook stopcontacten komen in de tweede klas. Nog een reden voor oplaadpunten op het station dus.


Bron: RTL nieuws