Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.102 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

NS slaat per dag veel stations over

Dinsdag 26 november 2013 - Sharon Kardjo

Er reizen dagelijks zoveel mensen met het openbaar vervoer dat het niet weg te denken is. Onder veel ergernis van mensen worden in Nederland gemiddeld negen stations door de trein overgeslagen. Zo zouden grote vertragingen voorkomen worden.

Dagelijks stoppen treinen ongeveer 40.000 keer op een station. In 0,02% van de gevallen wordt er een station overgeslagen. Het gaat dan meestal om kleine stations zegt staatssecretaris Mansveld.
De NS rijdt het vaakst stations voorbij tussen Nijmegen en Arnhem, Bergen op Zoom en Vlissingen en Utrecht en Hilversum.

Meer vertraging
Als treinen stations overslaan wordt dat niet geregistreerd. Volgens de NS doen zij dit om te voorkomen dat (grote) groepen reizigers nog meer vertraging oplopen.
Station Nijmegen Lent is dit jaar al 374 keer overgeslagen en Arnhem Zuid 376 keer.

Noodzakelijk
Mansveld wil de NS het overslaan van stations niet verbieden. ‘’Als ik dat zou verbieden dan zou ik de NS mogelijk dwingen een andere bijsturingsmaatregel toe te passen die tot meer hinder leidt voor reizigers. Dat is niet in het belang van de (veel) grote groep reizigers.’’

Het overslaan van stations mag alleen worden ingezet als het echt noodzakelijk is. De NS moet zo veel mogelijk de gewone dienstregeling rijden.

Bron: NU.nl
 

Trefwoorden: Ov Trein Ns Reizigers