Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.126 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Nauwelijks tekort aan hoogopgeleiden in Nederland

Dinsdag 1 oktober 2013 - Sharon Kardjo

Wereldwijd hebben 18 van de 30 landen last van een tekort aan hoogopgeleiden. Nederland kent op dit moment nog nauwelijks een tekort aan hoogopgeleid talent. Dit blijkt uit onderzoek van Hays Nederland, in samenwerking met Oxford Economics.

Het rapport, ‘The Great Talent Mismatch’ werd gisteren gepresenteerd. Dit rapport geeft de verhoudingen van de arbeidsmarkten weer. Dit is gebaseerd op de 30 grootste internationale economieŽn. Nederland heeft een score van 4,3 en scoort daarbij goed. Een score lager dan 5,0 staat namelijk voor een minder kritische arbeidsmarkt met weinig beperkingen in het aanbod van geschoolde arbeidskrachten. †

Er wordt echter vergeten dat we nu in een tijd van laagconjunctuur zitten. Judith Peeters, directeur van Hays Nederland zegt: ‘’Zodra de economie weer aantrekt, kan er wel degelijk een tekort ontstaan aan hooggeschoolde werknemers.’’ Dit is dan voornamelijk in de hightechindustrie. ‘’De hoge uitstroom van ouderen wordt niet gecompenseerd door voldoende instroom. Er kiezen nog altijd te weinig jongeren voor een technische opleiding.’’

Bron: Telegraaf