Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.169 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Nerds zijn het niet eens met hun benaming

Maandag 5 november 2012 - Merely van der Drift

“Heb jij een tien?! HAAA, jij bent echt een nerd!!” Dit heb je vast weleens geschreeuwd op de middelbare school of het is vast wel een keer naar jou geschreeuwd. Een nerd is in het algemeen een brildragend persoon, die niet zo heel knap is, rare kleding draagt en een echte studiebol is. Dit beeld wordt nog even versterkt door films en series. In het woordenboek staan ze ook zo omschreven en dat zijn de Zweedse nerds nu zat.

De definitie van “nerd” in de nieuwste uitgave van het Zweedse woordenboek is: “Simplistisch en lachwekkend persoon”. Dit is inderdaad de definitie als je kijkt hoe ze op tv neer worden gezet. Toch zijn de studiebollen in het land er niet mee eens en hebben zelfs een petitie opgesteld.

De makers van deze petitie omschrijven een nerd als: “Iemand met een brede interesse, een enorme drive en erg betrokken bij de wereld.” Eerder een omschrijving voor een wereldverbeteraar als je het mij vraagt. Desondanks krijgen de Zweedse brillendragers veel voorstanders. Al 4500 mensen hebben de petitie getekend. Een van de samenstellers van het woordenboek heeft nu zelfs besloten nogmaals na te denken over de definitie. Dat wordt een boekenfeestje!

Bron: nu.nl