Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.160 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Nibud maakt zich zorgen over schulden

Donderdag 9 oktober 2014 - Tara Stokdijk

Budgetinstantie Nibud waarschuwt studenten voor de gevaren van de afschaf van de basisbeurs en de hoge schulden die hierbij komen kijken. Anna van der Schors spreekt hier woensdag over namens het Nibud in de Tweede Kamer.

Er wordt niet genoeg gecommuniceerd over de hoge schulden, vindt van der Schors. Zij vindt het zorgelijk dat het norm lijkt te worden om hoge schulden te hebben. Het zou juist norm moeten zijn dat studenten hun schuld zo snel mogelijk willen afbetalen.

De terugbetaaltermijn is verlengd van 15 jaar naar 35 jaar. Om studenten te stimuleren om zo snel mogelijk de schuld af te betalen wil zij dat het termijn 20 jaar wordt. Als het nodig is zou deze door de student verlengd kunnen worden naar 35. Ook vindt van der Schors dat er meer voorlichting moet worden gegeven over de gevolgen van lenen.

Bron: Nu.nl