Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.113 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Nieuwe werknemers werven via korte stage

Woensdag 10 oktober 2012 - Merely van der Drift

Vlaanderen wordt geteisterd door werkloosheid. Er zijn 10.000 mensen op zoek naar werk. Dit staat tegenover de 2.000 openstaande vacatures. Unizo en VDAB gaan hier nu iets tegen doen.

Vooral bij de winkels is een groot tekort. Zowel voor beide kanten is dit initiatief handig. De winkels hebben problemen met het vinden van geschikte kandidaten en werkzoekenden hebben problemen om een baan te zoeken en te krijgen. Via een zogenoemde “stage”, die twee á drie weken duurt, worden de nieuwe caissières opgeleid tot volwaardig winkelpersoneel.

De stage is geheel gratis, ook voor de werkgever. De stagelopers worden gewoon betaald. De een mag gelijk stage lopen, de ander moet eerst een cursus doen waar alle kneepjes van het vak worden verteld. Zo hebben ze genoeg kennis over deze sector wanneer ze echt in de winkel gaan werken en heeft de winkel personeel die echt weet waar ze over praten.

Bron: hbvl.be