Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.169 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Nog nooit zoveel studenten op universiteiten

Maandag 8 februari 2016 - Gianna

Dit collegejaar staan er meer studenten dan ooit ingeschreven bij de Nederlandse universiteiten. Het aantal studenten dat dit jaar staat ingeschreven op de universiteiten staat op 258.054, wat 1,8 procent meer is dan vorig jaar.

Vorig jaar was er ook al een record gevestigd, maar dat het record dit jaar weer is verbroken komt vooral door het aantal buitenlandse studenten. De buitenlandse studenten komen vooral uit de landen China, Italië, Groot-Brittannië, Duitsland en Griekenland.

Door de invoering van het leenstelsel is het aantal eerstejaars dit jaar wel lichtelijk met 0,9 procent gedaald. Studiefinanciering moet namelijk sinds dit jaar weer worden terugbetaald. Veel studenten gingen daardoor niet meer naar het buitenland als tussenjaar, maar schreven zich meteen in bij een universiteit na de middelbare school.

De populairste studies op universiteiten zijn Rechtsgeleerdheid (14.000 studenten), Psychologie (12.000) en Geneeskunde (9500).

 

Bron: nu.nl